Najnovšie prihlásené

Fanpage Greenpeace Slovensko
Greenpeace Slovensko
Kozlov veľkostôl
TRIAD Advertising
BRONZOVÝ GOSH
InVerso

Moja krvná skupina

Názov práce

Moja krvná skupina

Prihlasovateľ

Zaraguza Digital

Zadávateľ

Dôvera

Komunikácia na Facebooku Facebook v komunikácii

O práci

Zdravotná poisťovňa Dôvera sa stala partnerom darcovstva krvi. Namiesto klasickej reklamnej kampane sme vytvorili platformu pre potenciálnych darcov. Založili sme 8 Facebook komunít, ktoré reprezentujú 8 krvných skupín. Vždy, keď tranfúzne centrá hlásia akútny nedostatok krvi, táto info sa hneď objaví aj v požadovanej krvnej skupine.

Na sprehľadnenie akútnych výziev sa na sa na stránke a takisto aj priamo v záložke jednotlivých krvných skupín na Facebooku nachádza mapa, kde je práve aká krvná skupina potrebná.

V jednotlivých krvných skupinách funguje i poradenstvo. Na otázky fanúšikov odpovedá skúsená hematologička.

Každá krvná skupina je niečím výnimočná. A s týmto posolstvom pracujeme aj v komunikácii jednotlivých krvných skupín. Jedna je odolná voči alergiám, ďalší sú mäsožravci, dobrí šéfovia, atď. Pre každú krvnú skupinu sme preto vytvorili samostatné logo. Zámerne sa vyhýbame „klišé“ zobrazovaniu kvapky krvi a prehnanému pátosu. Toto všetko nám jednak pomáha odľahčiť pomerne vážnu tému darcovstva, ale hlavne to, že sa ľudia dokážu so svojou krvnou „skupinou“ oveľa viac stotožniť.

Ďalšia komunikačná podpora projektu:

• Video: TOP 10 bizarných Facebook skupín: http://youtu.be/02FqUO_jSo0

• Podporili nás slovenskí humoristi: http://youtu.be/fxynsws8_SY

• Vytvorili sme tričká s logami jednotlivých krvných skupín

VÝSLEDKY:

Systém hľadania darcov cez Facebook naozaj funguje! Len dva dni po spustení, projekt pomohol dvojročnému dievčatku Lily a pravidelne zachraňuje životy ďalších.

Linky

http://www.mojakrvnaskupina.sk

Hlasovanie

Prezentačné video

Screenshoty

Pozri si prácu