Najnovšie prihlásené

Fanpage Greenpeace Slovensko
Greenpeace Slovensko
Kozlov veľkostôl
TRIAD Advertising
BRONZOVÝ GOSH
InVerso

Mafstory fanpage

Názov práce

Mafstory fanpage

Prihlasovateľ

Slovenská produkčná, a.s. - TV JOJ

Zadávateľ

Slovenská produkčná, a.s. - TV JOJ

Komunikácia na Facebooku Facebook v komunikácii

O práci

Fanpage Mafstory vznikla v Októbri 2008 ako skutočná fanpage, ako fanúšikovská základňa jedného z najúspešnejších seriálov TV JOJ, sitcomu Mafstory.

Na úvodné naplnenie fanpage sme pre jej podporu prepojili stránku http://mafstory.joj.sk s fanpage štandardným widgetom. V TV archíve na www.joj.sk sme vo videách Mafstory používali formát Picture in Video (injektáž s preklikom priamo do fanpage) ktorým sme informovali internetových divákov Mafstory o existencii fanpage.

Reagovali sme na všetky nové vymoženosti ktoré Facebook prinášal. Prelinkovali sme všetky naše fanpages navzájom ktoré mali podobnú komunitu. Takto sa fanúšikovia fanpage Profesionáli dozvedeli o fanpage Mafstory a naopak.

Nasledovala práca s fanúšikmi našimi divákmi vo fanpage pre jej rast a popularizáciu. Potrebovali sme fanúšikom dať pridanú hodnotu, odmenu za ich účasť vo fanpage.

Robili sme rôzne súťaže, niektoré ušité na mieru pre klientov ktorí sa spájali so seriálom, niektoré len pre radosť fanúšikov. Sledovali sme aktivitu fanúšikov a pozorovali čo ich baví a čo majú radi. Takto sme pozorovaním zistili, a potvrdili, si že Mafstory je kultovým seriálom najmä vďaka hláškam ktoré v seriáli mohli diváci vidieť a počuť. Stávalo sa stále častejšie, že si fanúšikovia seriál nahrávali, strihali a na Youtube, alebo iné video servery uploadovali hlášky zo seriálu a tieto, zdieľali a komentovali. Pre nás to znamenalo na jednej strane porušovanie autorských práv, na strane druhej nevyužitý traffic.

Začali sme najlepšie hlášky zo seriálu strihať, a na Huste.tv sme vytvorili špeciálny kanál kde sme uploadovali hlášky z Mafstory a Profesionálov. Tieto sme následne embedovali na fanpage Mafstory. Dnes si jednu embednutú hlášku pozrie v priemere cca. 70 tisíc fanúšikov. Fanúšikovia ich dnes komentujú a zdieľajú priamo z našej fanpage, tým pádom sme traffic udržali u nás.

Taktiež pribudla nová záložka s názvom Najnovšie epizódy ktorá odkazuje jedným klikom priamo na archív TV JOJ do posledných dielov seriálu Mafstory. Seriál Mafstory sa momentálne nevysiela, avšak práca s fanúšikmi neskončila. Najnovšie sme pre nich pripravili prekvapenie v podobe doteraz na internete nedostupných prvých dvoch sérií seriálu Mafstory. Tieto série vysielala TV JOJ ešte v dobe keď na stránke TV JOJ nebol archív, a preto nebolo možné až doteraz sledovať na internete tieto časti o ktorých sa domnievame, že budú pre fanúšikov tým najcennejším obsahom. Samozrejme jednotlivé diely budeme embedovať priamo na fanpage, a fanúšikovia si ich budú môcť celé pozrieť priamo na Facebooku.

Okrem týchto aktivít fanpage Mafstory využivame tiež na promo ostatných aktivít a produktov z dielne TV JOJ.

Dnes združuje fanpage Mafstory viac ako 105 tisíc fanúšikov a každým mesiacom narastá o cca. 3 tis. fanúšikov i keď sa už Mafstory nevysiela. Táto fanpage je tak zrejme najväčšou seriálovou fanpage na Slovensku. Chceme a budeme sa o fanpage naďalej starať a prinášať fanúšikom Mafstory nový obsah a benefity ako vďaku za ich podporu.

Linky

http://www.facebook.com/Mafstory
http://hlasky.huste.tv/

Hlasovanie

Screenshoty

Pozri si prácu